- 450 g jauhelihaa
- 1 iso kananmuna
- ½ cup leipämuruja
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 5 cm tuoretta inkivääriä
- ½ rkl soijakastiketta
- 2 kevätisipulia varsineen (tai purjoa)
- 10-15 pyöräytystä mustapippurimyllystä
- 1/4 cup soijakastiketta
- 1/4 cup ruskeaa sokeria
- 1/4 cup vettä
- ½ rkl seesamiöljyä
- 1/2 rkl riisiviinietikkaa
- 2,5 cm tuoretta inkivääriä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1/2 rkl seesaminsiemeniä
- 2½ cups jasmiiniriisiä
- 3¾ cups vettä
- 2 kevätsipulia (tai vähän purjoa)
- Kuumenna uuni 200 C. Kaikki ainekset sekaisin jauhelihan kanssa.
- Pyörittele noin ruokalusikallisen kokoisia lihapullia, taikinasta pitäisi tulla noin 30 kpl. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.
- Keitä riisi. Valmista teriyaki-kastike. Laita kattilaan soija, vesi, sokeri, etikka ja seesamiöljy, raasta sekaan inkivääri. Kuumenna matalalla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut (muutama minuutti).
- Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä, kaada kattilaan kastikkeen sekaan. Keitä kunnes paksuuntuu, lisää sitten seesaminsiemenet.
- Kun lihapullat tulevat uunista, pyörittele ne kastikkeessa. Sekoita riisi ilmavaksi haarukalla. Rakenna annokset laittamalla kulhoon riisi pohjalle, sopiva määrä lihapullia päälle, niiden päälle kastiketta maun mukaan ja lopuksi vähän kevätsipulisilppua.