teri.jpg
 
 
Nam nam mitä herkkua tulikaan kokeiltua! Ohje äkkiä talteen, sillä näitä pitää tehdä pian uudestaan :)
 
LIHAPULLAT
  • 450 g jauhelihaa
  • 1 iso kananmuna
  • ½ cup leipämuruja
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 5 cm tuoretta inkivääriä
  • ½ rkl soijakastiketta
  • 2 kevätisipulia varsineen (tai purjoa)
  • 10-15 pyöräytystä mustapippurimyllystä
TERIYAKIKASTIKE
  • 1/4 cup soijakastiketta
  • 1/4 cup ruskeaa sokeria
  • 1/4 cup vettä
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • 1/2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2,5 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2 rkl seesaminsiemeniä
RIISIKULHOIHIN
  • 2½ cups jasmiiniriisiä
  • 3¾ cups vettä
  • 2 kevätsipulia (tai vähän purjoa)
 
Työohjeet
  1. Kuumenna uuni 200 C. Kaikki ainekset sekaisin jauhelihan kanssa.
  2. Pyörittele noin ruokalusikallisen kokoisia lihapullia, taikinasta pitäisi tulla noin 30 kpl. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.
  3. Keitä riisi. Valmista teriyaki-kastike. Laita kattilaan soija, vesi, sokeri, etikka ja seesamiöljy, raasta sekaan inkivääri. Kuumenna matalalla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut (muutama minuutti). 
  4. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä, kaada kattilaan kastikkeen sekaan. Keitä kunnes paksuuntuu, lisää sitten seesaminsiemenet.
  5. Kun lihapullat tulevat uunista, pyörittele ne kastikkeessa. Sekoita riisi ilmavaksi haarukalla. Rakenna annokset laittamalla kulhoon riisi pohjalle, sopiva määrä lihapullia päälle, niiden päälle kastiketta maun mukaan ja lopuksi vähän kevätsipulisilppua.