IMG_4686-normal.jpg

Kokeilin tätä vuoden 2008 Kotivinkin Jouluherkut lehdestä löytynyttä ohjetta joka osoittautui erittäin mehukkaaksi :) Tyttönen koristeli kakun hopean- ja helmenvärisillä sokerikuulilla ja pähkinärouheella.

Pähkinäbanaanikakku

 

 

 

100 g margariinia

 

3 dl sokeria

 

2 munaa

 

4 dl vehnäjauhoja

 

1 tl soodaa

 

1 tl vaniljasokeria

 

½ tl neilikkaa

 

½ tl kardemummaa

 

½ tl inkivääriä

 

1 tl kanelia

 

1 dl hasselpähkinärouhetta

 

2 kypsää banaania

 

½ dl appelsiinimehua (laitoin ananasmehua) 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne sekä mehu taikinaan. Paista uunin keskitasolla 150 C ~tunnin ajan. Jäähdytä ja koristele mielesi mukaan –tai anna se lasten tehtäväksi ;)