Kesällä ´08 kekkasin muokata britakakusta avoimen muotoisen ja sen jälkeen tämä on ollut meidän kesähitti! Meillä on nykyään monesti kymmenkunta henkeä kahvittelemassa yhtä aikaa ja yhdestä leivinpeltillisestä britaa saa tällä konstilla kakkua riittämiin :) Kuvassa on puoli pellillistä.

Mansikka Brita

Kakkutaikina:

 

75 g voita

 

2 dl tomusokeria

 

5 munankeltuaista

 

1½ dl vehnäjauhoja

 

1½ tl leivinjauhetta

 

4 rkl maitoa

 

 

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita välillä. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Levitä taikina 30x40 cm kokoiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

 

 

 

Marenki:

 

5 munanvalkuaista

 

2 dl sokeria

 

~35 g mantelilastuja

 

 

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Levitä vaahto hieman epätasaisesti taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. (Itse en punnitse lastuja, vaan ripottelen silmämäärältä sopivasti) Paista uunin keskiosassa kunnes marenki on saanut väriä ja kakku on kuiva eli ~20 min.  Anna hieman jäähtyä ennen kuin irrotat levinpaperista.

 

 

 

Pinnalle koko pellilliseen:

 

 

 

2 prk Flora Vispiä (yht. 5 dl)

 

vaniljasokeria

 

mansikoita

 

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto marengin päälle. Pilko mansikat ja koristele. Leikkaa vielä siistit reunat ennen tarjolle laittoa. Kakku on mielestäni parhaimmillaan jääkaappikylmänä <3