Pipareiden teko lapsen kanssa on selvästikin kolmen päivän projekti! Ensimmäisenä tehdään taikina ja jätetään jääkaappiin yön yli maustumaan, toisena leivotaan piparit ja kolmantena koristellaan :)
Taikinan ohjeen nappasin eräästä suosikkiblogistani, eli Juhlattaren kakkublogista. Laitoin mausteita kaikissa "1-2 tl" kohdissa juuri sen keskiarvon ja pipareista tuli erittäin herkullisia ja vahvasti maustettuja.
1 ½ dl Siirappia
2dl Sokeria
250g Voita
2-4tl Kanelia
2tl Neilikkaa
3-4tl Inkivääriä
1tl Maustepippuria
1-2tl Kardemummaa
2 Kananmunaa
2tl Soodaa
n. 9dl Vehnäjauhoja
Sekoita siirappi, voi ja mausteet. Kiehauta ne kattilassa ja anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat, sokeri sekä sooda-vehnäjauhoseos. Sekoita hyvin. Anna piparkakkutaikinan jäähtyä hyvin, mieluiten seuraavaan päivään. Kauli ja muotoile piparkakut halutunlaisiksi ja paista 200 asteessa noin 6-9 minuuttia.