Pipareiden teko lapsen kanssa on selvästikin kolmen päivän projekti! Ensimmäisenä tehdään taikina ja jätetään jääkaappiin yön yli maustumaan, toisena leivotaan piparit ja kolmantena koristellaan :)

Taikinan ohjeen nappasin eräästä suosikkiblogistani, eli Juhlattaren kakkublogista. Laitoin mausteita kaikissa "1-2 tl" kohdissa juuri sen keskiarvon ja pipareista tuli erittäin herkullisia ja vahvasti maustettuja.

1 ½ dl Siirappia

2dl Sokeria

250g Voita

2-4tl Kanelia

2tl Neilikkaa

3-4tl Inkivääriä

1tl Maustepippuria

1-2tl Kardemummaa

2 Kananmunaa

2tl Soodaa

n. 9dl Vehnäjauhoja

Sekoita siirappi, voi ja mausteet. Kiehauta ne kattilassa ja anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat, sokeri sekä sooda-vehnäjauhoseos. Sekoita hyvin. Anna piparkakkutaikinan jäähtyä hyvin, mieluiten seuraavaan päivään. Kauli ja muotoile piparkakut halutunlaisiksi ja paista 200 asteessa noin 6-9 minuuttia.