20151121_211955.jpg

12 kpl

Kuumenna uuni 175 C ja laita uunipellille leivinpaperi.

Raaka-aineet ja työohjeet:

113 grammaa voita, melkein kokonaan sulatettuna

1/4 cup hienosokeria

1/2 cup ruskeaa sokeria

Lisää sokerit voihin ja vatkaa kunnes vaalene.

1 muna, vatkaa edellisen sekaan mutta max 10-15 sek koneella

1,5 cup vehnäjauhoja

1/2 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa nopeasti voisokerimunaseokseen.

Taikinan pitäisi olla riittävän kiinteää että saat siitä pyöriteltyä käsisssi ison taikinapallon. Jos se on löysempää, lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan. Taikinan kuuluu kuitenkin olla pehmeää, ei niin tiivistä kuin esim joulupiparkakkutaikinan.

3/4 cup tummaa suklaata

Paloittele taloussuklaasta sopivia sattumia kekseihin. Itse paloittelen suklaalevyn niin, että painan pitkällä veitsellä koko levyn pituudelta puolikkaan rivin kohdalta, sitten rivin kohdalta jne niin että viidestä rivistä tulee kymmenen. Sama toisinpäin.

Pyörittele suklaapalat käsissäsi taikinan sekaan ja jaa taikina neljään samankokoiseen osaan. Jaa vielä jokainen pala kolmeen osaan. Voit punnita palaset jos haluat kekseistä tasakokoisia, itse jaoin kaikki vaakaa käyttäen 55-60 gramman kokoisiksi. Pyörittele sitten taikinapalat palloiksi ja laita pellille jättäen mahdollisimman hyvin tilaa niiden leviämiselle. Paista uunissa keskitasolla noin 9-11 minuutin ajan. On tärkeää ettet ylipaista niitä, eli reunoilla saa näkyä pikkuisen väriä mutta se ei ole tarpeen.

Keksit ovat uunista tullessaan vielä aika korkeita, jätä ne jäähtymään uunipellille puoleksi tunniksi.

Keksit voi pakastaa, myös taikinan voi halutessaan pakastaa joko taikinapallona tai valmiiksi pyöriteltyinä palloina. Niitä ei silloin tarvitse sulattaa, riittää kun paistaa jäisiä taikinapalloja noin minuutin pidempään kuin sulaa taikinaa.