Tämä on maukasta piirakkaa!

 

KANELINEN RAPARPERIPIIRAKKA

 

Pohjataikina

2 munaa

4½ dl sokeria

150 g sulatettua margariinia

2 prk kermaviiliä

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

3 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

 

Täytteeksi

reilusti raparperipaloja

 

Pinnalle muruseos

75 g margariinia

1 dl sokeria

vehnäjauhoja

 

Riko munat ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva sekä kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja ripottele päälle raparperit. Valmista murutaikina vatkaamalla margariini ja sokeri. Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin paljon, että seoksesta tulee murumaista. Ripottele murut piirakan päälle. Paista 200 C ~25-30 minuutin ajan.