Tämä on maukasta piirakkaa!
KANELINEN RAPARPERIPIIRAKKA
Pohjataikina
2 munaa
4½ dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
2 prk kermaviiliä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Täytteeksi
reilusti raparperipaloja
Pinnalle muruseos
75 g margariinia
1 dl sokeria
vehnäjauhoja
Riko munat ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva sekä kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja ripottele päälle raparperit. Valmista murutaikina vatkaamalla margariini ja sokeri. Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin paljon, että seoksesta tulee murumaista. Ripottele murut piirakan päälle. Paista 200 C ~25-30 minuutin ajan.