Uusimmassa Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteessä oli ohje Piparminttu-kolakarkkeihin joita päätimme ihan ex tempore kokeilla, kun kaikkia aineksiakin kaapeista löytyi. Hyviä! Voisin laittaa Mariannemurskaa kyllä enemmänkin, vaikka neljännen lusikallisen.

Piparminttu-kolakarkit

3 dl sokeria

 

2 dl kuohukermaa

 

1 dl siirappia

 

1 rkl voita

 

3 rkl piparminttukaramellirouhetta (Marianne)

 

 Lisäksi:

makeisvuokia
 
 
Mittaa sokeri, kerma ja siirappi kattilaan. Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon nokare voita. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon piparmintturouhe. Kaada seos makeisvuokiin ja anna jähmettyä viileässä ja kuivassa paikassa.
 

Huom! Lehdessä keitto-ohje on 20 minuuttia, netissä samassa ohjeessa "1 h 20-30 min". Aika oudosti ilmaistu, liekö virheellinen, pitäisi ehkä lukea 20-30 minuuttia. Meidän toffeemme kiehui sen 20 min ja hyvää tuli :) Neiti myös koristeli osan karkeista. Herkut löysivät uuden kotinsa suloisesta kirppikseltä löytyneestä Tilda-rasiasta, pakko laittaa kuva siitäkin, on nuo Tildat niin suloisia ;) Mistähän noita muuten edes saa ostaa, vinkatkaa joku joka tiedätte?!