SALAMITARTALETIT

 

Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl juustoraastetta

100 g margariinia tai voita

2-3 rkl vettä

 

Täyte:

2 sipulia

150 g salamia ohuina siivuina

1 rkl margariinia tai voita

 

4 munaa

2 dl kevytranskankermaa

1 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

½ tl suolaa

ripaus pippuria

 

Painele tai kauli taikina kahdeksaan tartalettivuokaan jotka ovat halkaisijaltaan ~10 cm. Pistele pohjat ja laita ne jääkaappiin paistamiseen asti. Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa salami ohuiksi suikaleiksi. (Kirjassa kehotetaan käyttämään tankona myytävää mielellään pippurilla maustettua salamia, mutta meillä tehtiin leikkeleestä) Paista sipulia ja salamia rasvassa pannulla ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma, munat, maito ja juusto tasaiseksi seokseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa salami-sipulitäyte vuokiin ja peitä juusto-ranskankermaseoksella. Paista tartaletteja uunin keskitasossa 225 asteessa ~20 minuutin ajan.

 

Meillä on käytössä ne Lidlin tartalettivuoat ja vaikka ne on halkaisijaltaan tuon kokoisia, jäi täytettä yli. Onneksi pakastimessa oli vielä taikinalevyjä joten tein lopputäytteestä muffinivuoassa avopasteijoita.