Unohdin ostaa perunamuusijauhetta piirakkapohjaa varten, joten päädyin kokeilemaan kananmunaa sisältävää pohjaa. Täytteen ohje BBC'n GoodFood-sivustolta. Namia!!!
 
PUNASIPULIPIIRAS
 
Pohja
100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 muna
1 rkl maitoa
 
Täyte
500 g punasipulia
2 rkl rypsiöljyä (käytimme oliiviöljyä)
 
2 munaa
2 dl creme fraichea
1 tl tuoretta timjamia (meillä kuivattua)
1 tl sinappia
mustapippuria, suolaa
 
25 g gruyereä raastettuna (meillä 50 g "tavallista" juustoraastetta)
 
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä öljytilkassa ja jätä hautumaan 20 min ajaksi niin että sipulit pehmenevät ja karamellisoituvat. Sekoita vain harvakseltaan.
Tee sillä välin taikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin. Lisää muna ja maito ja sekoita nopeasti taikinaksi, ettei tule sitkeää.
Sekoita kulhossa munat, creme fraiche ja sinappi. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja levitä sille puolet sipulisilpusta. Ripottele sipulien päälle hiukan mustapippuria ja puolet juustoraasteesta.
Kaada munaseos sipuleiden päälle. Levitä munaseoksen päälle loput sipuleista ja edelliskerroksen tapaan mausta mustapippurilla ja ripottele päällimmäiseksi loput juustoraasteesta.
Paista 175 C uunissa ~30 min ajan.