Jestas mitä herkkua tulikaan tehtyä loppuviikosta. Ihan vei kielen mennessään :) Marsipaaniruusut ovat sitten ensimmäistä kertaa kokeilemani, joten........
Dooley's hyydykekakku
Pohja:
175 g Digestivekeksejä
50 g sulatettua voita
 

  Täyte:

6 liivatelehteä
5 dl kermaa
200g valkoista suklaata
200g vaniljatuorejuustoa
1 dl Dooley's likööriä
 
 

Ihan ensiksi piirsin leivinpaperille irtopohjavuokani kokoisen ympyrän (minulla 24 cm halkaisijaltaan) ja leikkasin sen hieman pienempänä irti. Halusin pelata varman päälle hyydykkeen irrottamisessa, joten vuorasin irtopohjavuoan ensin elmukelmulla ja laitoin leivinpaperirinkulan sen päälle. Sitten hienonsin keksit tehosekoittimessa (ne voi myös laittaa pussiin ja murskata kaulimella). Sulatin margariinin mikrossa ja sekoitin nämä keskenään. Pohjan taputtelin leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan ja laitoin vuoan jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista.

 

 

Täytteen tein niin, että laitoin liivatelehdet kylmään veteen siksi aikaa että vatkasin kerman ja sulatin suklaan mikrossa. Siinä puuhassa kannattaa olla varovainen ja sekoittaa suklaata usein ettei se pala. Sekoitin tuorejuuston kuuman suklaan joukkoon ja siinä se samalla pehmeni mukavasti. Kuumensin liköörin mikrossa ja sulatin kylmästä vedestä puristellut liivatelehdet siihen. Sekoitin liivatteen ohuena norona suklaa-tuorejuustoseokseen rivakasti sekoittaen ja lopuksi lisäsin kerman varovasti sekaan. Kaadoin täytteen irtopohjavuokaan ja se tuli tästä määrästä aivan täyteen. Annoin kakun olla jääkaapissa yön yli, se hyytyi kyllä hyvin nopeasti eli ei olisi tarvinnut olla niin pitkään.

 

Koristereunuksen tein pari tuntia myöhemmin tumman suklaan (200 g) ja yli jääneen valkoisen suklaan (60 g) yhdistelmästä. Olin piirtänyt hienon kuvion paperille –aivan turhaan koska sulaa suklaata jäi niin paljon että pursotin sillä kuviooni extra kiekuroita ja lisää kakun päälle vaikkei se ollutkaan tarkoitukseni.