7 ohjetta kahdessa päivässä. Minun uudenvuodenlupaukseni pitäisi olla säännöllisempi blogin päivittäminen! Valitettavasti työ hieman haittaa harrastuksia, vaan nyt nautin ruhtinaallisesta 11 päivän lomasta.
 
Toivotan kaikille Lämpimien Ajatusten Täyteistä Joulunaikaa ja Onnellista Uutta Vuotta!
****************************************************
 
VALKOSUKLAA-NOUGATKAKKU
 
Pohja:
175 g Digestivekeksejä
50 g margariinia
 

Täyte:
2½ dl Kevyt-Vispiä
200 g tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
1½ dl Wienernougat Crushia
5 (6) liivatelehteä
 

Murskaa keksit monitoimikoneella tai laita ne esim. pakastepussiin ja murskaa kaulimella. Monitoimikoneella saat kekseistä hienonhienoa jauhetta ja tiiviimmän pohjan. Sulata margariini mikrossa ja sekota keksijauheeseen. Piirrä irtopohjavuokasi kokoinen ympyrä leivinpaperille ja laita leivinpaperi vuoan pohjalle. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperin päälle.

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksia ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, sokeri ja wienernougat crush. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa (huom! varovasti, ettei se pala!) ja lisää täytteeseen. Kuumenna mikrossa pieni tilkka vettä, puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetken ja ja lisää liivate ohuena nauhana kaataen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Täyte hyytyi nopeasti, mutta sen voi antaa olla myös yön yli.  HUOM! Alkuperäisessä ohjeessa oli 6 liivatelehteä, mutta sillä määrällä täytteestä tuli omaan makuuni liian tönkköä. Seuraavalla kerralla jätän ainakin itse yhden lehden pois. 
 
Nuorimmista vieraistamme 3-vuotias söi kakkua 6-vuotiaan tyytyessä keräilemään suklaanappeja muiden lautasilta ;)