Tätä vahvan makuista herkkua olemme tehneet ennenkin ja nyt sitä tarjoiltiin isännän synttäreillä.
 

Poro-valkohomejuustopiiras
 

Pohja:
100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
 

Täyte:
 

2 punasipulia
öljyä
100 g poron kylmäsavupaistia
75 g valkohomejuustoa
200 g creme fraichea (laitoimme 2 dl 5%:sta)
2 keltuaista
¼ tl mustapippuria
 

Nypi jauhot pehmeän margariinin joukkoon, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuulloa ne öljyssä pannulla. Paloittele porosiivut ja valkohomejuusto. Levitä sipulit, poro ja juusto pohjan päälle. Sekoita keltuaiset ja mustapippuri creme fraichen joukkoon. Kaada seos täytteen päälle vuokaan ja paista piirasta 200 C:ssa n. 25 minuuttia.