20151122_162909.jpg
 
Voi kunpa voisi liittää tuoksun mukaan!
 
OMENA-PORKKANASÄMPYLÄT
 
½ l vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl porkkanaraastetta
2 dl omenaraastetta
12-14 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rkl juoksevaa margariinia (tai rypsiöljyä)
(1 rkl tuoretta hienonnettua minttua)
 
Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja valmista raasteet. Sekoita suola, hunaja ja osa jauhoista lämpimään veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää raasteet (ja minttu) ja loput jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi. Sämpylätaikinasta ei kannata tehdä liian kovaa. Lisää öljy loppuvaiheessa alustamista.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolen tunnin ajan. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vaivaamisen yhteydessä hieman jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan, leivo pötköiksi ja paloittele sämpylöiksi.
Nosta sämpylät kahdelle pellille, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 min ajan. Paista uunin keskitasolla 225 C 10-15 minuutin ajan.
 
Ohje on poimittu Myllyn Paras-sivustolta.