Suklaanystävä luulee päässeen taivaaseen kun tätä muffinia haukkaa! :D
 
RICOTTA-SUKLAAMUFFINIT
 
60 g voita
250 g ricottajuustoa
2 isoa munaa
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
260 g jauhoja
250 g sokeria
2 tl leivinjauhetta
60 g kaakaojauhetta
170 g suklaata
 
Sulata voi mikrossa ja jätä jäähtymään. Vatkaa ricottaa kulhossa, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää maito ja jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään, sokeri ja suklaa mukaanlukien ja sekoita varovasti taikinaksi. Jaa vuokiin ja paista 175 C uunissa ~20 min. Kypsyyttä kannattaa kokeilla esim. tulitikulla, pidin hieman pidempään. Amerikkalaisia muffinivuokia käyttäen taikinasta sai 16 tuollaista "kuorrutuskorkuista" muffinia. Taikina oli niin löysää etten tohtinut täyttää vuokia piripintaan saakka, vaikken kuorruttamista suunnitellutkaan.
 
Lämpiminä maistuvat vain suklaalle, suklaalle ja suklaalle, jäähdyttyään ricotan maku tulee valloittavasti esiin, joten malta antaa jäähtyä ennen kuin laitat tarjolle! 
 
Ohje Joy of Baking -sivustolta.