Jos keittää Omar-karkkeja kermassa, niin ei kai siitä voi tulla kuin hyvää? Ei niin :)
 
OMAR-PIIRAKKA
 
Pohja:
150 voita tai margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaota (Van Houten tmv.)
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa
 
Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa ja sekoita mahdollisimman vähällä vatkaamisella tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 C'ssa ~15 minuuttia.
 
Kuorrutus:
2 dl kermaa
~250 g Omar-karkkeja
(isossa pussissa on 230 g, riittää kyllä)
 
Laita kerma ja karkit kattilaan ja kuumenna kunnes kerma alkaa kiehua. Pienennä lämpöä niin, että seos pikkuisen kiehuu ja hämmennä välillä. Keitä ~20 minuuttia, kunnes kinuski on sopivan paksua. Anna jäähtyä hieman ennen kuin levität piirakan päälle, mutta älä liikaa odota sillä kinuski alkaa jähmettyä yllättävän nopeasti.
 
Koristeeksi nonparelleja, suklaarouhetta, Omar-paloja tmv.