Mieheni ilahdutti tänä aamuna lämpimillä sämpylöillä. Nämä ovat ihanan pehmeitä ja todella maukkaita :)
 

JUUSTO-JUGURTTISÄMPYLÄT 

 

2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl vettä
25 g hiivaa
¾ tl suolaa
2 tl basilikaa
2 dl juustoraastetta
7-8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai 50 g margariinia
 

Voiteluun:
kananmunaa
 

Pinnalle:
juustoraastetta
oreganoa (meillä laitettiin basilikaa)
 

Liota hiiva kädenlämpöiseen jugurtti-vesiseokseen. Lisää suola, basilika ja juustoraaste. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
 

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 14 palaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi ja pane pellille leivinpaperin päälle. Paina sämpylät kädellä matalammiksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä.
 

Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraaste ja käyttämäsi kuivattu yrtti. Paista sämpylöitä 225 C:ssa keskitasolla 12-15 minuuttia.
 
Herkullinen ohje on peräisin Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset.