Tässä viimeisimmät "mitä tarvikkeita kaapista löytyy" sovellusmuffinit :) Taikina maistui niin makealta (kiitos kermavalintani), että epäilin jo miten akan käy, mutta tulivat sitten herkullisina uunista ulos. Ihmevekotin tuo uuni etten sanois ;)
 
KINKKU-KIRSIKKATOMAATTIMUFFINIT
 
3 munaa
2 rkl sokeria
1 prk (2 dl) Valion Lime cocos ruokakermaa
1 dl oliiviöljyä
200 g savukinkkurouhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl leseitä
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
 

Sekoita kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe ja pippuri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma, öljy ja kinkkusuikaleet, mutta älä vatkaa vaan sekoita varovasti. Lisää jauhoseos ja kääntele edelleen varovasti, vain sen mitä pakko. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää taikinaan. Nostele kahdella lusikalla muotteihin tai muffinipellille. Amerikkalaisissa muffinivuoissa (eli normaalia isommissa) näistä tuli 12 muffinia. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200 C 20+ minuuttia.