Kaffeelle piti taas kehitellä jotain ja suussa alkoi maistua muisto parista aiemmasta brownies-kokeilusta. Ei kun uutta ohjetta etsimään :) Tämä tuli vastaan Kitchen Sketches -blogissa jota pitää amerikkalainen Eurooppaan muuttanut nainen, joten tällä kertaa mitatkin olivat valmiiksi grammoissa. Harmittelen eilen illalla otetun kuvan tummaa laatua...
 
Mummon perinnereseptillä tuli kosteita, maukkaita brownieseja joita kehotettiin syömään ensimmäinen erä heti lämpiminä ja kyllä, näin kannattaa tehdä. Koska näiden valmistaminen sujuu tunnissa ja ne sopivat heti syötäviksi, ovat ne hyvä vaihtoehto lyhyellä varoitusajallakin tuleville vieraille :)
 
GRANDMA'S FUDGE BROWNIES
 
250 g voita
50 g kaakaojauhetta (van Houten tms.)
3 munaa
380 g sokeria
1 rkl maitoa
1 rkl rommia
150 g vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata
100 g pecan- tai saksanpähkinöitä
 
Sulata voi kasarissa, siivilöi sekaan kaakaojauhe ja sekoita kunnes tasaista. Ota pannu pois liedeltä ja jätä jäähtymään. Sillä välin, vatkaa kulhossa kananmunat ja lisää sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää maito ja rommi. Lisää jäähtynyt kaakao-voiseos, mutta varo ettei se ole kuumaa, muuten kananmunat alkavat kypsyä. Lisää jauhot asteittain ja sekoita varovasti taikinaan (itse käytän taikinanuolijaa). Paloittele suklaat ja rouhi pähkinät ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175 C uunin keskitasolla ~30-35 minuutin ajan. Sopii erittäin hyvin tarjottavaksi lämpimänä.