Kanaa cashewpähkinäkastikkeessa
 

2 sipulia
2 rkl tomaattipyreetä
50 g cashewpähkinöitä
1½ tl garam masalaa
1 tl murskattua valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
1 rkl sitruunamehua
¼ tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl kasvisöljyä
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1 rkl sultanarusinoita
450 g broilerisuikaleita
200 g pieniä herkkusieniä
3 dl vettä
 

Leikkaa kuoritut sipulit lohkoiksi ja hienonna monitoimikoneessa. Lisää koneeseen tomaattipyre, cashewpähkinät, garam masala, valkosipuli, chilijauhe, sitruunamehu, kurkuma, suola ja jugurtti. Jauha seosta (reilun) minuutin ajan. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja kuullota maustetahnaa keskilämmöllä parin minuutin ajan. Sekoittele koko ajan ja alenna tarvittaessa lämpöä ettei tahna pääse palamaan. Lisää mausteiden sekaan puolet korianterisilpusta, rusinat ja broilerisuikaleet. Paista koko ajan sekoittaen ~minuutin ajan. Lisää herkkusienet, kaada päälle vesi ja kiehauta. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Jos kastike ei sen jälkeen ole riittävän sakeaa, anna kiehua hetki ilman kantta. Sirottele loppu korianterisilppu koristeeksi ja tarjoile riisin kanssa.
Ohje Suuresta Intialaisesta Keittokirjasta.