Todella maukas ja herkullinen kakku! Alkuperäisessä ohjeessa (Maalaisunelma 6/2011) leivitys on tehty raakasokerilla, itse lisäsin kookoksen makua kakkuun leivittämällä vuoan kookoshiutaleilla :)
 
MUSTIKKAINEN SITRUUNAKOOKOSKAKKU
 
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl kookoshiutaleita
1 dl maitoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
30 g voita
2 rkl raakasokeria
 
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet.
Sekoita jäähtyneeseen voisulaan maito, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sitruunamaitoseos ja kääntele lopuksi joukkoon jauhoseos, älä vatkaa. Sekoita perunajauhot mustikoihin erillisessä astiassa.
Voitele vuoka ja leivitä se raakasokerilla [tai kookoshiutaleilla]. Kaada vuokaan vuoron perään kerroksittain taikinaa ja mustikoita. Paista 175 C uunissa ~tunti kunnes kakku on kypsä. Mikäli kakku alkaa liikaa tummua, peitä se foliolla kun ~2/3 paistoajasta on kulunut.