Porkkanatkin voivat viedä kielen mennessään! Yleensä isäntä maustaa porkkanat hunajalla ja yrteillä ja niitä meillä syödäänkin todella usein, ihan viikottain. Nyt kaipasin vaihtelua porkkanoiden maustamiseen ja löysin amerikkalaisblogista The Pioneer Woman kiinnostavan ohjeen. Viski ja ruskea sokeri antoivat porkkanoihin todella herkullisen maun, kannattaa kokeilla :) Sokerin määrää kestää halutessaan hieman vähentää, nämä ovat erittäin makeita suomalaiseen makuun.
 
VISKISSÄ GLASEERATUT PORKKANAT
 
2 hengen annos:
60 g voita
500 g porkkanoita
reilu ½ desiä viskiä
75 g ruskeaa sokeria (laitoimme ruokosokeria)
1/4 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
 
Kuumenna pannu erittäin kuumaksi, sulata siinä ruokalusikallinen voita ja kaada viipaloidut porkkanat pannulle. Älä sekoita, vaan ota niihin väriä ~45 sekunnin ajan, käännä lastalla ja paista toiseltakin puolelta saman 45 sekuntia. Jos teet isomman annoksen kuin tässä, laita porkkanat kahdessa tai useammassa erässä, sillä ne eivät saa mennä päällekkäin.
 
Laita porkkanat kulhoon odottamaan. Kaada (edelleen tulikuumalle) pannulle viski ja anna sen olla hämmentämättä 30 sekunnin ajan. Pienennä sitten lämpöä (keskilämmölle) ja lisää loppu voi. Kun voi on sulanut, ripottele voin päälle sokeri ja sekoittele puulastalla kunnes seos poreilee. Lisää sitten porkkanat. Laita kansi päälle ja anna porkkanoiden hautua 5 minuutin ajan. Poista kansi ja lisää suola sekä pippuri. Laita heti tarjolle.