1599419.jpg

Tällainen väkerrettiin yhdessä isännän kanssa läksiäisiini; olin keskiviikkona viimeisen päivän töissä. Nyt on 7 kk lusittu ~no ei vaiskaan, ei se niin kamalaa ollut ;) Mallia moisen torttumaisen rullan tekoon sekä ohjeen täytteeseen otin -jälleen kerran- Vilijaanalta ja koristelut on sitten omasta päästä.

Kääretortun mallista voileipäkakkua aletaan tekemään niin, että lähetetään mies kauppaan hakemaan paahtoleipää ;) Okei no... Tarvitaan 16 palaa paahtoleipää (tässä kakussa ruis-) joista leikataan reunat pois. Sitten ne ladotaan leivinpaperin päälle 4 x 4 siivun muodostelmaan ihan vieri viereen. Leipäsiivut kostutetaan maidolla (tai voisi käyttää lihalientä tms.) ja kostutusta laitetaan reilusti. Itse laitoin maitoa kaksi lasillista niitä pienempiä Kartio-laseja tähän määrään ja luulin että koko kakku ui seuraavana päivänä, mutta eikä mitä, se oli juuri sopiva määrä. Useinhan voileipäkakuista meinaa tulla liian kuivia. Sitten levitin leiville seuraavanlaisen täytteen (jonka isäntä näppärästi väkersi sillä välin kun minä kostutin leipiä):

KATKARAPUTÄYTE:
100 g katkarapuja
200 g katkarapu-tuorejuustoa
1 dl kermaviiliä
1 dl ranskankermaa
tuoretta tilliä
pala paprikaa hienoksi pilkottuna
ripaus pippuria

Sitten kakku kääritään napakasti rullalle leivinpaperin avulla ja kiedotaan vielä kelmuun ja jätetään maustumaan yön yli jääkaappiin. Tai ainakin iltaan asti jos aamuvarhain tekee.

Rullan päällä on maustamattomasta kevyttuorejuustosta sekä kevytmajoneesista tehty tahna. Noiden kahden ainesosan suhteesta mulla ei ole tarkkaa käsitystä; tuorejuustoa 200g ja majoneesia purkinloppu, alle puolet tuorejuuston määrästä kuitenkin ja se määrä tuntui sopivalta.

Koristeluun on käytetty kylmäsavulohta, pariloituja tiikerirapuja, kirsikkatomaatteja, tilliä ja kurkusta muotilla painamiani kukkasia. Kaareva malli oli hiukan haastava koristella, ettei ravut sun muut valu alas... Mutta tulihan siitä jonninmoinen :)

Työkaverit kehuivat ja hyvää siitä minunkin mielestäni tuli. Tämä oli sekä isännän että minun ensimmäinen ikinä tekemämme voileipäkakku mutta ihan positiivinen kokemus. En ole pitänyt itseäni erityisen voileipäkakkuihmisenä, mutta ehkä se on johtunut niistä liian kuivista leipäkerroksista?