1161464.jpg

400 g pastaa (makaroneja)

vettä, suolaa

200 g keittokinkkua

200 g pakasteherneitä

TAI 1 tlk säilykeherneitä valutettuina

2 suolakurkkua

½ tuoretta kurkkua

ripaus valkopippuria

(pari omenaa)

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kastike:

2 dl (kevyt)majoneesia

2 dl kevytranskankermaa

2 rkl sinappia

 

Keitä pasta al denteksi (ne pehmenevät edelleen salaatissa ja mikäli keität ne aivan kypsiksi, ne mössääntyvät), valuta ja jäähdytä välillä sekoittaen. Lisää herneet sekä suikaloidut kinkku ja kurkut (sekä omenat, jos laitat niitä). Mausta seos valkopippurilla (varovasti!). Sekoita kastike ja yhdistä se salaattiin. Lisää ripaus suolaa jos tarpeen.