Blogi laahaa nyt pahasti jäljessä, mutta yritän päivittää joitain viimeaikaisia leipomuksia. Tässä piirakassa oli mielettömän maukas taikina, kannattaa kokeilla vaikka ihan perus-kermaviilipiirakkaan :) Ohje tarttui mukaan EkoDeko-blogista.
 
PÄHKINÄINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
 
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl ruisjauhoja
½ dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
noin litra mustikoita
perunajauhoja (laitoin 3 ruokalusikallista eikä ollut liikaa ollenkaan)
murskattua saksanpähkinää (laitoin silmämääräisesti vajaan pari desiä)
sokeria (laitoin desin verran, jälleen ei ollut liikaa sekään, isäntä olisi syödessä toivonut enemmän)
tomusokeria
 
Vatkaa voi tai margariini sokerin kanssa vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää edelliseen. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
 
Sekoita mustikoihin perunajauhot. (Jälkiviisaana laittaisin myös hiukan sokeria mustikoiden jo sekaan.) Murskaa saksanpähkinät ja ripottele ne mustikoiden päälle. Ripottele päälle vielä sokeria.
 
Paista 200 C uunissa ~30-40 minuutina ajan. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua niin täyte ehtii hyytyä. Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai creme vanillan kanssa.