Mies väkersi tällaista joulunalusviikolla minun raataessani töissä ;) Kertoi ylpeänä ottaneensa jopa työvaihekuvan, joten alkaa kuulostaa pahasti siltä, että miehenikin lämpenee tähän ruokablogin pitämiseen :D
 
POROTÄYTTEINEN MUNAKASRULLA
 
n. 40 viipaletta
 

Pohja
75 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
4 keltuaista
4 valkuaista
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
 

Täyte
100 g poron kylmäsavupaistia viipaleina
1 pieni paprika
200 g Hovi kevyt Paprika-chili tuorejuustoa (meillä tomaatti-chiliä)
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl hienonnettua persiljaa
½ rkl sitruunamehua
½ tl sitruunapippuria
 

Sulata voi tai margariini kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Ota kattila pois liedeltä ja lisää maito hyvin sekoittaen. Kypsennä vielä 2-3 min. koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattipyre ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon keltuaiset, suola ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 C:ssa ~18 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi.
 

Hienonna savuporo monitoimikoneella tai leikkaa veitsellä hyvin hienoksi. Leikkaa paprika aivan pieniksi paloiksi. Yhdistä täytteen aineet.
 

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Levitä täyte niille tasaisesti. Kääri levyt pitkiltä sivuilta rulliksi kääretortun tapaan. Kiedo rullat leivinpaperiin ja sitten alumiinifolioon. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Leikkaa rullista ~1 cm levyisiä viipaleita.
 
VINKKI: Rullat voi hyvin pakastaa täytettyinä. Sulata jääkaapissa ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi ennen tarjoilua.

 

 

Ohje on bongattu Kodin Ruokavuosi -lehdestä 2/05.