maanantai, 10. joulukuu 2007
Nyt sitä alkaa saada jo hiukan rohkeutta suunnitella itse hyydykekakkujen täytteitä ;) Tällaista tällä kertaa –ja todella hyvää vaikka itse sanonkin (no kyllä vieraatkin tykkäsivät)
Hunajarommihyydykekakku
Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g margariinia
Täyte:
2½ dl kevytversiota vispautuvasta Creme Vanillasta
2 ½ dl Kevyt Vispiä
200 g Valion rommi-rusinarahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl hunajarommilikööriä
½ vettä
6(-7) liivatelehteä
Murusta piparit tehosekoittimella tai kaulimella pussissa. Sulata margariini ja sekoita piparimurskaan. Leikkaa irtopohjavuokasi kokoinen pala leivinpaperia (käytin 26 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa ja tuli reilun korkuinen kakku). Laita paperi vuoan pohjalle ja levitä murska leivinpaperin päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaahdoksi sekä kerma että Creme Vanilla. Sekoita rahka ja sokerit Vanilla-vaahtoon. Nostele kermavaahto joukkoon, sekoita varovasti. Kuumenna rommi mikrossa ja lisää kuumaa vettä. Puristele kylmä vesi pois liivatelehdistä ja liuota kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena norona täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte murupohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä mielellään yön yli (oli tosin valmiin oloista jo muutaman tunnin jälkeen). Koristele mielesi mukaan :)