IMG_6001-normal.jpg
 
Tätä herkkupiirakkaa teimme jo aiemmin keväällä, mutta ohje oli jäänyt kirjoittamatta talteen. Erittäin mehevää ja herkullista, tykkäsin itsekin kovasti vaikken yleensä suuremmin pidä banaanista leivonnaisissa.
 
PEKAANIPÄHKINÄ-BANAANITORTTU
 
125 g pekaanipähkinöitä
2 banaania
1 rkl sitruunamehua
2 munaa
1,75 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
 
koristeluun
kanelia
kaakaojauhetta
 
Rouhi pähkinät veitsellä. Viipaloi banaanit ja mausta ne sitruunamehulla.
 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon.
 
Ota pähkinärouheesta 0,75 dl sivuun. Lisää loppu pähkinärouhe taikinaan vuorotellen rasvan kanssa.
 
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle banaanit. Ripottele pinnalle jäljellä oleva pähkinärouhe. Paista 175 C uunin alatasolla ~30 minuuttia.
 
Siivilöi halutessasi jäähtyneen tortun pinnalle kanelia ja kaakaojauhetta. Tarjoa esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.