Viime viikonloppuna 4 perhettä kävi tutustumassa koiranpentuihin ensimmäistä kertaa ja heitä varten leivoimme pari kahvikakkua :) Da Capot erottuivat yllättävän vähän makunsa puolesta tavallisista tumman suklaan paloista. Kirsikkakakku oli näistä kahdesta suosikkini mehevyytensä ja kookoksen ansiosta. Jauhotin vielä kakkuvuoan kookoshiutaleilla saadakseni lisää makua ja vähän erinäköisen pinnan.
 
 
 
DA CAPO-APPELSIINIKAKKU
 
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 appelsiinia
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl Da Capoja paloiteltuina
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Raasta molemmista appelsiineista kuori ja purista yhdestä mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää appelsiinien kuoret niihin. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinimehua. Lisää lopuksi suklaapalat.
 
Voitele ja jauhota kakkuvuoka, taikina ei ole kovin iso joten suht pienikin vuoka riittää. Paista kakkua uunin alatasolla 175 C ~tunnin ajan.
 
Ohje pieni muokkauksin Kattimatikaisen Kokkailut -blogista.
 
 
 
 
SUKLAA-KIRSIKKA-KOOKOSKAKKU
 
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa suklaata
1 dl säilykekirsikoita
1 dl säilykekirsikoiden lientä (jota minun kirsikkapurkissani ei ollut, joten laitoin desin appelsiinimehua kostukkeeksi)
1 dl kookoshiutaleita
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Paloittele suklaa ja puolita kirsikat. Lisää kookoshiutaleet, suklaa ja kirsikat jauhoseokseen ja sekoita ne varovasti taikinaan yhdessä kirsikkaliemen (tai appelsiinimehun) kanssa.
 
Ohje on mukaeltu Myllyn Paras -sivuston Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakusta. Alkuperäisessä ohjeessa on lisäksi 2 rkl kaakaojauhetta, jonka itse unohdin (!!!) laittaa...