Fiona-cavalierin 1-vuotissynttäreillä kahvipöydässä oli tarjolla aiemminkin tekemiämme fetapizzasoiroja sekä tätä mangohyydykekakkua. Pilttipurkin maku oli kyllä aika mitäänsanomaton, joten suosittelen valitsemaan kaupan hyllyltä ennemmin purkin säilöttyä mangoa ja soseuttamaan sen...
 
MANGOTUOREJUUSTOKAKKU
 
250 g dominokeksejä
75 g margariinia
 
4 liivatelehteä
2½ dl Flora vispiä tai vastaavaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
3 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
 
2 dl mangososetta (Piltti tms. tai mangosäilykkeestä itse soseutettua)
2 liivatetta
tilkka vettä
 
Murenna keksit muruiksi ja sekoita sulatettuun margariiniin. Painele joko leivinpaperille irtopohjavuoan päälle tai irrota irtopohjavuoan rinkula, laita se suoraan tarjoiluvadille ja painele pohja siihen. Jälkimmäisellä konstilla kakkua ei tarvitse enää siirtää tarjolle laitettaessa.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kermavaahto. Vatkaa toisessa astiassa sokerit ja tuorejuusto vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate ohuena noirona tuorejuustoseokseen samalla vatkaten. Lisää sitten kermavaahto kevyesti nostellen ja sekoita varovasti tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli tuorekelmulla suojattuna.
 
Kun täyte on hyytynyt, tee pintakerros mangosta. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ~5 minuutin ajaksi. Kuumenna pieni vesitilkka (pari rkl) mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.