017-normal.jpg
Jumalaisen hyvää juustokakkua jossa erinomainen, sametinpehmeä rakenne! Suosittelen kokeilemaan :)

VANILJAINEN SITRUUNARAHKAKAKKU

Pohja

100 g margariinia

3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte

400 g rahkaa (laitoin 1 prk tavallista ja 1 prk sitruunarahkaa, voit laittaa molemmat sitruunaa tai tavallista ja säädellä sitruunamehun määrää sen mukaan)
200 g tuorejuustoa
1,5-2 dl kermaa, maitoa tai vaniljakastiketta (laitoin desin kermaa ja ½ dl maitoa)
2 munaa
1 rkl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljaesanssia (tai 1 tl vaniljasokeria)

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Pingota leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, täytettä tulee paljon joten tee reilut reunat!

Sekoita täytteen ainekset. Sitruunamehua ja sokerin määrää voit lisätä / vähentää oman maun mukaan, maistelemalla täytettä pääset parhaaseen lopputulokseen.

Paista piirakkaa 175 C'ssa ~50 minuutin ajan.

Parhaimmillaan kylmänä.