Maapähkinäkuorrutus on ollut pitkään to do-listallani ja olipas se herkullista. Jopa mieheni, joka päinvastoin kuin minä itse, ei ole maapähkinävoin suoranainen fani, tykkäsi näistä kovasti. Maapähkinävoi yhdistetään usein suklaisten makujen kanssa, joten muffineiksi tein klassisen tiikerikakkutaikinan, tällä kertaa vain kuppikakkujen muodossa.

PERINTEINEN TIIKERIKAKKU

200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa 
1 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaakaojauhetta lukuunottamatta. Ota puolet taikinasta erikseen ja lisää kaakaojauhe siihen. Taikinasta saat 18 normaalikokoista muffinia. Muffineihin saat raidat helposti aikaan kun laitat molemmat taikinat omiin pursotuspusseihinsa ja pursotat vuoronperään vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 C ~20 min.

MAAPÄHKINÄKUORRUTUS

57 g voita
reilu 1 dl maapähkinävoita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria (laitoin kaksi, jos haluat makeampaa, voi laittaa kolmekin)
1 rkl maitoa

Vatkaa voita kovalla nopeudella kunnes se vaalenee. Lisää tuorejuusto sekä maapähkinävoi ja jatka vatkaamista. Lisää lopuksi maito ja tomusokeri ja vatkaa kunnes seos on aika vaaleaa ja kuohkeaa. Pursota haluamallasi tyllalla, tässä ruusukuviot 13 mm Städtlerin tyllalla, suljetulla tähdellä.