Mun synttärikahvittelujen tarjoiluja made by isännyys. Pohja oli jotenkin ihmeellisen sitkeä ja täyte liian suolainen mun makuun. Vieraat kyllä santsasivat, tai ainakin toinen niistä ;)
 
Pohjataikina:

 3

 dl

 perunasosetta (normaalipaksuista)

 1

 dl

 ohrajauhoja

 1

 dl

 Vehnäjauhoja                                       

 1

 tl

 leivinjauhetta

 ½

 tl

 yrttisuolaa

 1

 dl

 juoksevaa margariinia tai voita

 
Leivitykseen:

      

 

 voita tai margariinia

 

 

 korppujauhoja                              

 
Kantarellitäyte:

 1

 rkl

 margariinia tai öljyä                                 

 ½

 l

 kantarelleja
 2-3

 

 sipulia
 ---
 

 

 2

 dl

 kermaviiliä

 2

 

 munaa

 1-2

 dl

 juustoraastetta (Emmental)                                                                   

 1-2

 tl

 yrttisuolaa

 1/3

 tl

 valkopippuria

 
Sekoita pohjataikinan ainekset. Muusina voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta tätä varten. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

 
Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin keskitasolla. Valmista sillä aikaa täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muut täytteen ainekset keskenään.

 
Ota esipaistettu piirakkapohja pois uunista. Levitä sille paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista kunnes piirakka on kauniin värinen, n. 20-30 min, riippuen piirakkavuoan laakeudesta.
 
VINKKI: Sopii myös pieniin Kantarellipiiraisiin. Tee reseptillä n. 10- 20 kpl pikkupiirasta muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle. Paistoajat ovat tällöin lyhemmät.
 
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy