Pursotuksia teki taas mieli harjoitella joten ei muuta kuin täytekakun tekoon kun syöjiäkin oli ilmaantumassa paikalle :) Pohja on pieni 2 munan pohja tehtynä 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kahtia leikatun pohjan välissä reilu kerros itse tehtyä lemon curdia ja sen päällä valkosuklaakermaa tuorejuustolla vahvistettuna. Lemon curdin tekemiseen löysin monta erilaista ohjetta, kokeiluun päätyi lopulta Pionilaaksosta löytämäni versio joka on alunperin Hellapoliisilta.

Lemon curd

2 munaa
2 dl sokeria
2 sitruunan kuori ja mehu
75 g voita

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta pienimmällä terällä. Riko munat kattilaan, lisää sokeri ja vatkaa vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste ja vatkaa vielä hetki. Lisää sitten voi ja kuumenna hitaasti. Seos alkaa paksuuntua kuumentamisen aikana.

HUOM! Vaikka seosta kuumennettiin hyvin hitaasti kiehumispisteeseen saakka, en ollut tyytyväinen sen paksuuteen, joten päätin käyttää kikka kolmosta toisesta löytämästäni ohjeesta. Kaadoin kuuman seoksen kulhoon ja vatkasin sitä sähkövatkaimella muutaman minuutin, jonka aikana se vaaleni ja paksuuntui hyvin kakun väliin levitettävän paksuiseksi. Tällä ohjeella curdista tuli hyvin vahvan makuista ja sitä jäikin pienestä kakusta paljon ylitse. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Valkosuklaakerma

2½ dl Flora Vispiä
130 g valkosuklaata (Pandan levyllinen)
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vispaa tuorejuusto sekaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Täyte ei tarvitse liivatetta, suklaa ja tuorejuusto hyydyttävät sen. 18 cm vuoassa tehtyyn kakkuun ja yhteen väliin käytettynä tästä määrästä tuli 4-5 cm korkuinen kerros.