Lemon curd
2 munaa
2 dl sokeria
2 sitruunan kuori ja mehu
75 g voita
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta pienimmällä terällä. Riko munat kattilaan, lisää sokeri ja vatkaa vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste ja vatkaa vielä hetki. Lisää sitten voi ja kuumenna hitaasti. Seos alkaa paksuuntua kuumentamisen aikana.
HUOM! Vaikka seosta kuumennettiin hyvin hitaasti kiehumispisteeseen saakka, en ollut tyytyväinen sen paksuuteen, joten päätin käyttää kikka kolmosta toisesta löytämästäni ohjeesta. Kaadoin kuuman seoksen kulhoon ja vatkasin sitä sähkövatkaimella muutaman minuutin, jonka aikana se vaaleni ja paksuuntui hyvin kakun väliin levitettävän paksuiseksi. Tällä ohjeella curdista tuli hyvin vahvan makuista ja sitä jäikin pienestä kakusta paljon ylitse. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Valkosuklaakerma
2½ dl Flora Vispiä
130 g valkosuklaata (Pandan levyllinen)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vispaa tuorejuusto sekaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Täyte ei tarvitse liivatetta, suklaa ja tuorejuusto hyydyttävät sen. 18 cm vuoassa tehtyyn kakkuun ja yhteen väliin käytettynä tästä määrästä tuli 4-5 cm korkuinen kerros.