Amerikkalaisten browniespiirakoiden testailu jatkuu eikä siinä lienyt epäilystäkään etteikö maapähkinäpiirakka olisi ensimmäisten joukossa jota pitää päästä maistamaan, niin suurta herkkua maapähkinävoi on! Muistan vieläkin ensikosketukseni maapähkinävoihin äitini hyvän ystävän luona, olisiko ollut 70-luvun lopulla vai ihan 80-luvun alussa. Rouvan tytär asui perheineen Amerikoissa ja laitteli äidilleen aina välille kaikenmaailman herkkupaketteja joista mekin toisinaan saimme osamme ja eräällä kertaa kahvipöydässä oli maapähkinävoilla ja hillolla päällystettyjä keksejä. Oi mikä taivas siitä aukeni! Nykyään minulla on maapähkinävoipurkki kaapissa ja toisinaan se on pakko avata ja sipaista sitä keksien päälle hilloa unohtamatta ;)
 
PEANUT BUTTER CHOC CHIPS BLONDIES eli vaaleita maapähkinävoi-suklaamurubrownieseja
 
90 g huoneenlämpöistä voita
175 g maapähkinävoita
220 g "light brown sugar", itse käytin ruokosokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
maitosuklaata
 
Vatkaa voita ja maapähkinävoita muutaman minuutin ajan kunnes niistä tulee vaalea ja kuohkea seos. Lisää sokeri, muna ja vaniljauute. (Jos käytät vaniljasokeria lisää se vasta jauhoihin.) Vatkaa kunnolla. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita esim. taikinanuolijalla. Voitele ~20 x 20 cm vuoka ja painele taikina siihen. Ripottele päälle haluamasi määrä maitosuklaata reilunkokoisina paloina. Paista piirakkaa 175 C uunissa ~30 minuutin ajan, kunnes piirakka on kypsää ja kauniin kullanruskeaa. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan ennen kuin leikkaat palasiksi.