Toimii se kardemumma näköjään kakkutaikinassakin eikä ainoastaan pullataikinassa! Ohje Hembakat-lehdestä pienin muutoksin ja lisää pieniä muutoksia tekisin ensi kerralla...
 
KARDEMUMMAINEN OMENAKAKKU
 
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (laittaisin 1,5 tl)
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
75 g margariinia
2 dl maitoa
 
3 omenaa
1 rkl sokeria (enemmänkin?)
1 tl kanelia (tämän ripottelin suoraan purkista, tuli varmasti enemmän)
 
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi sekaisin. Lisää maito ja sekoita taikinaksi josta jää aika löysää. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan joka saa olla 24 cm tai hieman isompikin halkaisijaltaan. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele taikinan päälle haluamaasi malliin ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista toiseksi alimmalla ritilällä 200 C lämmössä ~30-40 minuutin ajan. Kokeile kypsyyttä 30 min kohdalla esim. tulitikulla. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassaan. Tarjoile lämpöisenä esim. jäätelön, vaniljakastikkeen tai kevyesti vaahdotetun kerman kera.