1153573.jpg

 

1,5 dl riisiä

3 dl vettä

6 dl maitoa

500 g keitettyä porkkanaa

2 munaa

3 rkl siirappia

1 tl suolaa

1 maustemitta valkopippuria

1 maustemitta muskottia

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pinnalle:

korppujauhoa

voi- tai margariininokareita

 

Keitä vesi ja lisää riisit kiehuvaan veteeen. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin ja lisää sitten maito. Hauduta puuroa kannen alla ~½ tuntia välillä hämmentäen.

Lisää puuroon keitetyt, hienoksi raastetut porkkanat (tai valmis porkkanasose jota saa kaupoista), munat, siirappi, suola, valkopippuri ja muskotti.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta tai tee kuvioita esim. lusikalla. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeiseksi voinokareita.

Kypsennä laatikkoa 175-200 C:ssa ~tunnin ajan.