Joulun alla tekee aina mieli leipoa kaikensortin kahvikakkuja, tässä yksi uusi herkulliseksi osoittautunut kokeilu.

 

Valkosuklaa-kirsikkakakku

200 g voita

2 dl fariinisokeria

3 munaa

1 dl kermaa (tai maitoa)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

100 g valkosuklaata

2 dl säilykekirsikoita

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan vatkaten joukkoon. Lisää kerma. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Ota desin verran jauhoseosta erikseen ja lisää loput taikinaan. Rouhi valkosuklaa paloiksi ja pilko kirsikat. Sekoita ne loppuihin jauhoihin ja lisää taikinaan. Voitele ja jauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 C ~50 min. Anna jäähtyä vuossaan ennen kumoamista ja koristele haluamallasi tavalla.