Ellet ole kokeillut makaronilaatikon tekoa sulatejuustolla, nyt on korkea aika. Tästä laatikosta on tullut meidän perheen suosikkiruokia jo vuosia sitten. En niin kovin pidä siitä munamaitohyhmästä ja tämä on paljon paljon maukkaampaa :)
 
MAUKKAAMPI MAKARONILAATIKKO
 
4 dl makaronia
400 g jauhelihaa
2 pientä sipulia tai 1 iso
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
200 g sulatejuustoa
pieni purkki tomaattipyrettä
1 paprika
mustapippuria
paprikajauhetta
1-2 dl juustoraastetta
 

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit. Lisää tomaattipyre ja sekoittele hetki pannulla ennen kuin lisäät kaikki muut aineet paitsi makaronit ja juustoraasteen. Voitele uunivuoka ja kaada valutetut makaronit sinne. Kaada päälle jauhelihakastike ja sekoita. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 C:ssa ~½ tuntia.
 

Olen laittanut paprikan tilalle myös hernemaissipaprikaa ja sekin toimii hyvin. Sulatejuustolla saa makuvaihteluita, useimmiten laitan jotain kevytversiota ja usein on valinta kohdistunut Pirkan Kevätsipulijuustoon. Tällä kertaa laitoin ihan normaalirasvaista Olympiaa ja tulipa extramaukasta ;)