Tällä ohjeella saat paljon likaisia astioita ja herkullisen jälkiruuan. Maku ja rakenne ovat todella hyvät ja jos teet tätä vieraille, vaikutuksen tekee jo se, että joku on "viitsinyt tehdä itse jäätelöä" ;) Mieheni oppi tekemään jäätelöä tällä ohjeella eräässä työharjoittelupaikassaan kokkikouluaikoinaan, eikä sen jälkeen ole muita ohjeita käytettykään.
 
PINJANSIEMENJÄÄTELÖ
 

1 vaniljatanko
5 keltuaista
5 valkuaista
5 dl kermaa
2 dl sokeria
3-4 dl pinjansiemeniä
 

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes ne hieman tummuvat. Anna jäähtyä.
 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa sokeri keltuaisten sekaan ja vatkaa vaahdoksi. Avaa vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä keltuaisvaahtoon. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot keskenään ja lisää lopuksi paahdetut pinjansiemenet. Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla ja laita pakastimeen. Yön yli pakastus riittää.
 
Makuaineena voit toki käyttää muutakin kuin pinjansiemeniä. Liota vaikkapa ~3 dl rusinoita rommitilkassa niin saat rommirusinajäätelöä :) Tai jos pidät pistaaseista, pilko niitä sekaan.