Tätä kakkua olen viimeisen 15 vuoden aikana tehnyt muutaman kymmenen ja ohje on ”äidiltä tyttärelle” osastoa. Aina se on yhtä herkullista!
 

1 paketti taateleita
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
 

Laita kattilaan kuumenemaan vesi ja sokeri ja palastele taateli joukkoon. Jätä kannen alle muhimaan, kunnes taateli on pehmennyt joukkoon. Itse tykkään että taatelista jää hiukan ”sattumiakin” eli en päästä ihan soseeksi asti. Ota liedeltä ja lisää rasva sulamaan kuumaan seokseen. Anna jäähtyä, lisää sitten kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taateliseokseen. Sekoita varovasti. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista alimmalla tasolla 175 C:ssa tunnin verran.