Toinenkin kokeilu blogibongauksista: Daim-piirakka. Nasuttaja tätä oli kokeillut ja näytti niin makoisalta, että kaupan karkkihyllyssä Daimit nähdessäni tämä muistui heti mieleen ;) Cappuccino Daimeja en tosin löytänyt ja tarkoitukseni olikin maustaa kuorrute cappuccinojauheella mutta peeveli kun pääsi unohtumaan! Taivaallisen hyvää oli näinkin, cappuccinon kera ei ehkä riitä enää sanat.
 
Pellillinen piirakkaa:

150 g margariinia sulatettuna
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
6 dl jauhoja
2 dl maitoa

Kuorrute:

150g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 ½ isoa Daim cappuccinoa (tai tavallista Daimia)

Sulata rasva ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 min.

Sulata kuorrutteen rasva. Lisää siihen sokerit ja keltuaiset. Anna seoksen kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu ja on tasaista. Lisää hienonnetut Daimit kuumaan seokseen ja sekoita. (Voit säästää osan muruista kakun päälle.) Levitä nopeasti jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi Daim-muruilla.