Vihjailin että isäntä voisi tekaista jonkin suolaisen piirakan, vapaapäivällä kun oli ja minä töissä. Melkein se totteli eli teki muffineita sen sijaan, mutta en valita koska olivat oikein makoisia ;) Ohje on peräisin Ellien Ideakeittiöstä. Aurinkokuivatut tomaatit tosin olivat isännän oma lisäys, oreganon se jätti pois ja ihan mukavan kokoisia muffineita oli tullut jakamalla taikina muffinipellin 12 koloon.
 
PEKONI-SIPULIMUFFINIT
 
170 g pekonia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
n. 8 aurinkokuivattua tomaattia
(1,5 tl oreganoa)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
2½ dl maitoa
1 dl juoksevaa (tai sulatettua) margariinia
2 kananmunaa
Irrota pekonisiivut toisistaan ja paloittele. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa saksilla aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Ruskista pekoneita hetki pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta oreganolla ja siirrä pannu sivuun. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti nostellen ja sekoita joukkoon maito, juokseva margariini, silputut aurinkokuivatut tomaatit ja pekoni-sipuliseos. Älä vaivaa. Nostele kahdella lusikalla nokareita 10 isoon, korkeareunaiseen muffinivuokaan tai voidellulle muffinipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 180 °C:n lämpötilassa 20-25 minuuttia.