067-normal.jpg
Täytteen ohje on Marien iki-ihanasta Sekasoppa-blogista jota edelleen selailen vaikkei sitä vuosiin ole päivitettykään. Pohjaksi halusin tummemman version joten otin kokeiluun Pakkopullaa-blogista ruisvoittoisen taikinapohjan.

FETA-TOMAATTI-BASILIKAPIIRAS


2½ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g juoksevaa margariinia
1 dl kylmää vettä

200 g fetaa
250 g kirsikkatomaatteja
1  ruukku basilikaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippuria
50-100 g juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.

Leikkaa feta kuutioiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Silppua basilika pieneksi silpuksi. Levitä basilikasilppu tasaisesti pohjan päälle. Ripottele fetakuutiot ja tomaatinpuolikkaat pohjalle. Voit jättää muutaman tomaatinpuolikkaan koristeluun. Sekoita munat, kerma ja mausteet ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Paista piirakkaa uunin keskitasolla ~30 min ajan kunnes kauniin ruskea.