Isäntä tilasi raparperipiirakan päiväkahville, näin helposti toteutettavissa oleva toive on toki huomioitava :) Jääkaapissa ei ollut kermaviiliä eikä creme fraichea joita usein raparperiin yhdistän, mutta turkkilaista jugurttia löytyi, joten googletin ohjetta jossa olisi käytetty partaäijää. Toki sen voisi vaihtaa suoraan kermaviilipiirakan ohjeeseen, mutta olin toiveikas josko löytyisi jokin pikku twisti. Meanwhile in Longfield -blogista löysinkin ohjeen jossa perusmurotaikinaan oli lisätty hieman kauraleseitä ja täytteeseen osa sokerista korvattu fariinisokerilla :)
Tajunnan räjäyttävä raparperipiirakka
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet seoksena.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (24 – 26 cm) ja reunoille.
Täyte
- 4-5 dl raparperia
- 2 dl turkkilaista jogurttia (3,5 % rasvaa)
- 1 kpl kananmuna
- ¼ dl fariinisokeria
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
1. Pilko raparperit ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti. Lisää joukkoon kananmuna ja sokerit, ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Levitä tasaisesti piirakkapohjalle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.