Mieheni on kertakaikkiaan tottelematonta sorttia! Viimeksi kun pyysin suolaista piirakkaa, se teki muffineita. Nyt kun tilasin itsenäisyyspäivän aamuksi sämpylöitä joissa olisi sipulia, sain jotain ihme vempuloita. Mutta valittaminen kannattanee lopettaa tähän, koska nämä olivat todella herkullisia :) Ohjeen mies oli googlettanut Finfoodin sivuilta ja hiukan muokannut. Hunaja on oma lisäys ja meiramin oli jättänyt pois koska ei jaksanut sitä kuulemma etsiä (!)
 
Tämä ohje on vähän siinä ja siinä laittaisinko sämpylöihin vai muffineihin, mutta koska söimme näitä sellaisenaan ilman mitään leivänpäällisiä, käyvät ne muffineista :)
 

Sipulikiemurat

 

(20 kpl)

25 g hiivaa
3 dl haaleaa vettä
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
4½ dl grahamjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 isoa sipulia
vajaa ½ dl öljyä
pari tl timjamia
(pari tl meiramia)
½ tl suolaa

(2 rkl hunajaa)
50 g juustoraastetta

Voiteluun:
1 kananmuna

Valmista ensin täyte. Leikkaa sipulit kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Mausta ja jäähdytä.

 

Murenna hiiva haalean veden sekaan ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja osa jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja kulhosta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 2 osaan ja kauli molemmista 25x30 cm:n levy. Voitele kananmunalla levyjen reunat, levitä sipuliseos taikinalevylle ja ripottele raastettu juusto päälle. Kääri levyt rullalle ja paina liitokset tiiviiksi. Leikkaa joka tangosta 10 samankokoista viipaletta. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja voitele. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia.