Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g margariinia
 

Täyte:
250 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
(TAI maustamatonta tuorejuustoa ja vaniljasokeria)
2-2½ dl Kevyt Vispiä
1 dl sokeria
2 munaa
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl glögitiivistettä
 

Kiille:
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatetta
 

Murskaa keksit monitoimikoneella tai laita ne esim. pakastepussiin ja murskaa kaulimella. Monitoimikoneella saat kekseistä hienonhienoa jauhetta ja tiiviimmän pohjan. Sulata margariini mikrossa ja sekota keksijauheeseen. Piirrä irtopohjavuokasi kokoinen ympyrä leivinpaperille ja laita leivinpaperi vuoan pohjalle. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperin päälle.

 

Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sillä välin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sitten mausteet. Kuumenna glögi mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet joista on puristettu vesi pois. Anna jäähtyä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma varovasti sekoittaen, niin että seos pysyy kuohkeana.

 

Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Muutaman tunnin kuluttua, kun täyte on kunnolla hyytynyt, voit lisätä kiillekerroksen. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita vesi ja glögitiiviste ja kuumenna ne mikrossa. Liuota liivatelehdet ja anna sen jälkeen nesteen jäähtyä kunnolla. Sitten kun se on kädenlämpöistä, kaada seos hyytyneen kakun päälle ja laita takaisin jääkaappiin. Mikäli kaadat kiilleseoksen liian kuumana, se saattaa valua täytteen sekaan!