rap-normal.jpg
 
Ranskankerma antoi piirakkaan vahvemmin makua kuin perinteinen kermaviili :)
 
Pohja
 
100 g voita (tai margariinia)
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
 
Täyte
 
1-2 vartta raparperia paloiteltuna
2 dl kermaviiliä (tai creme fraichea joka antaa vahvemman maun)
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Nypi tai vatkaa taikinan ainesosat keskenään. Levitä voidellulle piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa keskitasolla 200 C uunissa 5 min ennen täyttämistä, niin pohjakin varmuudella kypsyy.
 
Pilko sillä välin raparperit ja sekoita täytteen täytteen aineet. Ota piirakka uunista, levitä raparperipalat pohjalle ja kaada täyte niiden päälle. Paista piirakkaa vielä 30 min.