20151023_190348.jpg

Broileri-pekonipasta kermakastikkeessa

oliiviöljyä

broileria, esim rintapaloja tai paistileikkeitä

paprikajauhetta

italialaista maustesekoitusta (timjami, oregano, basilika tmv)

5 tomaattia, leikattuna reilun kokoisiksi kuutioiksi

kupillinen keitettyä pinaattia (tai sulatettua pakastepinaattia)

2-5 valkosipulin kynttä, maun mukaan

6 pekoniviipaletta, paistettuna ja pienittynä

1 cup kuohukermaa

1 cup parmesanraastetta

250 grammaa pastaa

1/2 cup parmesania tarjoiluun

 

Kuumenna pannussa pari rkl oliiviöljyä ja laita kanapalat paistumaan. Kun ovat ensimmäiseltä puolelta paistumassa, mausta toiselta puolen paprikajauheella ja italialaisella mausteseoksella. Käännä kun ovat paistuneet minuutin verran ja käännä sitten vielä uudestaan. Anna paistua kannen alla useamman minuutin ajan kunnes kanapalat eivät enää ole pinkkejä sisältä. Kanan paistuessa paista pekonit, keitä pinaatit / sulata mikrossa ja laita pasta kiehumaan. Poista kana pannulta ja jatka ruuan valmistusta samalla pannulla.

Lisää pannulle (jossa pitäisi olla nyt mausteista öljyä) pilkotut tomaatit, pinaatti, valkosipuli, puolet broilerista pieniksi paloiksi leikattuna sekä puolet paistetuista pekoneista pienittynä. Sekoita keskenään.

Lisää kerma ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kun kerma alkaa kiehua, lisää parmesanraaste ja pienennä lämpöä. Sekoita koko ajan kunnes juusto sulaa (minuutin ajan, max 2 min) ja ota heti pois liedeltä. Mausta suolalla ja paprikajauheella jos tarpeen.

Lisää keitetty pasta kastikkeeseen ja tarkista vielä mausteet. Lisää loppu pekoni pilkottuna. Lisää vielä loput broilerista palasteltuna sekä tarjoiluun tarkoitettu parmesanraaste.