Vähän erilainen raparperipiirakka vaihteeksi ja mehevä sellainen :)

KOOKOS-RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:

 

2 dl sokeria

75 g margariinia tai voita

1 muna

1 dl kevytkermaa

3 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

 

Täyte:

 

½ litraa raparperipalasia

1 dl kevytkermaa

½ dl sokeria

1 rkl maissijauhoja (Maizena)

1 tl kanelia

1 dl kookoshiutaleita

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan.

 

Paloittele raparperi ja laita kattilaan. Mittaa päälle kerma, sokeri ja maissijauhot. Kiehauta muutaman minuutin ajan. Ota seos pois liedeltä ja lisää kaneli sekä kookoshiutaleet. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 200 C ~30 min. Tarjoile esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.