Meillä oli ihan pienet kakkukekkerit itsenäisyyspäivän kunniaksi, 6 hengelle. Tarjolla oli valkosuklainen hyydykekakku (muunnos aiemmin tekemästäni Dooley's kakusta), joulupipareita, joulutorttuja ja Suomi-karkkeja kuusen muodossa.

 

Valkosuklainen hyydykekakku

Pohja:

175 g Digestivekeksejä
50 g sulatettua voita

Täyte:

6 liivatelehteä
2 prk (5dl) Flora Vispiä
200g valkosuklaata
200g vaniljatuorejuustoa

 

Murskaa keksit monitoimikoneessa (tai kaulimella), sulata rasva, sekoita ja painele irtopohjavuokaan vuoan kokoisen leivinpaperipalan päälle.

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kermat vaahdoksi, sulata suklaa varovasti mikrossa. Lisää suklaa ja tuorejuusto kermavaahtoon ja sekoita hyvin. Liota liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa mehua ja lisää hyvin vatkaten täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti - yön yli.

 

Olisi kannattanut jättää nuo aivan liian tummat (valmiista sinisestä marsipaanista tehdyt) pikkukukat laittamatta niin kokonaisuus ei olisi niin kirjava... tuntui vain liian tyhjältä ilman niitä. Ei tunnu enää kun kuvia katselee :P